FAQ

Q: Skal vi i Kildeparken?
A: Nein – vi ville mægtigt gerne støtte dem og give dem nogle penge, men vi kan ikke få en lastet skude med derind. En skude med rom og beskøjtere virker desuden på pirater som en lort på fluer. Altså pøblen holdes samlet, hvilket gør togtet langt mere fornøjeligt. Vi kaster anker i Skulptur Parken umiddelbart foran indgangen til Kildeparken, da denne i år er indrettet således, at der er mulighed for at medbringe skib og slaver. Det giver folk mulighed for at tage på rov i Kildeparken uden at komme for langt væk fra moderskibet.

Q: Hvad koster det at være med på jeres prægtige togt?
A: 300 danske guldstykker. Prisen er ikke til forhandling! Den kan dog suppleres med kropslige ydelser.

Q: Jeg er temmelig fattig og har ikke 300 gulddukater til et togt. Kan jeg få det billigere eller gratis, hvis jeg selv tager mad eller drikke med?? Pleeez??
A1: HAHHAHAHA… du er sjov!
A2: Vi henviser til nogle andre pirater
A3: HAHAHAHAHA… nej!

Q: Hvad nu hvis jeg kun deltager i noget af det, eller ikke drikker alkohol?
A: Det er hele pakken eller ingenting. Vi har ikke nok administrationsslaver til at håndtere den slags opgaver! Giv os alt dit guld eller gå planken ud søstjerne!

Q: Hvad sker der med et evt. økonomisk overskud?
A: Traditionelt set brænder vi alt guldet af inden togtet. De sidste knaster forsvinder på selve dagen, hvor vi sender en patrulje forbi Fakta efter chips etc. I budgettet sigter vi dog efter en buffer på et par tusinde. Hvis der mod forventning skulle være et overskud bliver guldet enten overført til næste togt, doneret til Kattens (k)Værn eller gravet ned på en øde ø (læs: drukket op af besætningen under Captain’s Dinner).

Q: Hvorfor koster det så meget?
A: Fordi det er nemmere og sjovere, og så får du morgenmad, frokost, øl, sprut, bajere, sodavand, ROM, og nogle kodylt lækre skibe for prisen. Desuden bliver der købt mad til skibsbyggere samt givet en skilling til en diesel-pirat, der kører til Tyskerland for at hente rom og betalt skraldefolk for bortskaffelse af drivtømmer i havnen. Sidst men ikke mindst køber vi altid ekstra mad, drikke og rom, da det vil være mægtigt pinligt at ende som pirater uden at være stiv…

Q: Kan jeg få opbevaret en taske, paraply eller lignende i skibet?
A: Ja og nej! Der er lidt mulighedher for opbevaring i lastrummet, der dog ikke er regn-, pis- og brækafvisende. Det er naturligvis på eget ansvar, og tag nu ikke for meget med, for der er ikke plads til ret meget. Desuden skal du selv skubbe skibet, din landkrabbe….

Q: Sender I flaskepost?
A: Ja, vi har en mailingliste. Hvis du vil med på den, så send en email til Kaptajn Niels den Grusomme

Q: Kan man finde jer på Facebook?
A: Rigtige pirater har en støttegruppe på Facebook. Er du ikke med allerede, så meld dig til her.

Q: Hvor mange folk kommer der??
A: I 2010, 2011, 2012 og 2013 var der i gennemsnit 65 stive sømænd, i 2014 var vi 73, i 2015 var vi 96, i 2016 var vi 103, i 2017 var vi 106 beskøjter til havs, så det bliver nok noget i samme dur i år. Kig på Mandskabslisten for nuværende status.

Q: Hvordan melder jeg mig til?
A: Send en email til Kaptajn Niels den Grusomme om, hvilken fraktion du vil med i, så får du yderligere instruktioner.

Q: Må jeg gerne invitere andre?
A: Spørg din kaptajn.

Q: Må jeg gerne tage min mor med??
A: Ok.

Q: Må jeg tage din mor med??
A: Han er med.

Q: Hvor starter I henne?
A: Rigtige pirater starter et pirattogt med at trodse det danske toldvæsen. Derfor mødes vi først til morgenmad på en velegnet plads i umiddelbar nærhed af FOA ved Østerport, og derefter slutter vi os til optoget ved Trold & Skat (for at smugle).

Q: Jeg har set, at I har bygget et musikanlæg ind i et af de fantastiske skib, og jeg har en rigtigt rigtigt darjlig ballade med Rasmus Tvebak, som jeg bare ÆÆÆÆLSKER – kan vi ikke høre det på repeat under hele togtet?!? Pleeeez??!
A: Nix. Kaptajnerne sørger for muzak til toget. Det er typisk varierende i stil med Alestorm, Alestorm, Red Warszawa og tilsvarende. Vi ved godt, hvad der får slaverne til at ro hurtigere!

Q: Må jeg gerne komme med, hvis jeg er snublet over denne her side gennem en tilfældig Google-søgning og ikke er blevet inviteret på anden vis?
A: Måske. Men kun hvis du er velegnet, og sender frække billeder til os.

Q: Jeg vil klædes ud som sin store idol Justin Bieber, men de andre folk i min gruppe vil ikke have mig med alligevel – må jeg tage med jer? Pleeez??
A: Nej. Der er kun plads til folk med pirat-tema! Medmindre du er mega lækker (send evt. billeder!).

Q: Er det ok, at jeg tager min brors kollegas hunds tidligere ejer med på togt?
A: Kun hvis hun ser godt ud, ellers ikke (send evt. billeder).

Q: Er der et farvetema?
A: Rigtige pirater er kun iklædt rødt og sort eller ingenting.

Q:Er udklædning obligatorisk?
A: Hvis du ikke ligner en pirat til hverdag, så ja!

Q:Er påklædning obligatorisk?
A: Ikke sådan helt vildt meget. Har du måske en hat eller tilsvarende, er det tilstrækkeligt. Generelt er påklædning valgfrit. Traditionelt har vist mindst en nøgenpirat med.

Q: Hvad skal jeg huske?
A: At drikke rom, ellers dør du!

Q: Må jeg have lov at sidde på Skøgen?
A: Under optoget og andet sejlas er det KUN kaptajner og skøger, der må være ombord på skibet. Når vi ligger for anker (f.eks. i parken eller pause inden optoget), må alle kravle ombord og nyde udsigten. Det er naturligvis på eget ansvar, din fulde dæksvaber! Kaptajnerne, Pirattogt.dk og de øvrige deltagere tager intet ansvar for skader forvoldt af druk, dans eller træben mv. i forbindelse med skibene eller andet under et pirattogt.

Q: Må jeg have lov at kravle ombord i Den Våde Havfrue?
A: Spørg Bryggerpiraten, din frækkert. Det ham, der bestemmer, hvem der må komme op i Havfruen. Det er hans domæne og hans ord skal respekteres fuldt ud. Sker det ikke, bliver du kølhalet på langs.

Q: Må jeg have lov at ride på Ormen.
A: Selv om at Ormen er stor og sort, er den ikke lavet til at man rider på den. Vi forstår fristelsen, men svaret er nej.

Q: Må jeg selv medbringe alkohol?
A: Selvfølgelig! Som om vi kunne stoppe dig alligevel…

Q: Hvad sker der, hvis jeg kommer til skade?
A: Alt færden, indtag, ophold, berusethed og andet i forbindelse med Pirattogt.dk er på eget ansvar. Der er formodentligt ingen af kaptajnerne og de øvrige arrangører, der kan førstehjælp, og kommer du til skade, er det synd for dig, men vi kan ikke tage ansvaret. Aalborg Karneval stiller samaritter til rådighed. Nogle af dem kan hjælpe med et plaster, hvis du spørger pænt.

Q: Kan man få pengene retur ved afbud?
A: Ved afbud før d. 10. maj det pågældende år gives pengene retur. Ved afbud efter d. 10. maj kan det ikke forventes, da pengene sikkert allerede er brugt på netstrømper og kokos.

Q: Kan man få censureret nogle billeder på galleriet?
A: Hvis du gerne vil censureres på galleriet, så skriv til din kaptajn. Så finder vi ud af noget.

Q: Hvor er I bare mega seje, flinke og flotte. Er der noget, jeg kan hjælpe med i forbindelse med forberedelserne til togtet?
A: Det er der helt sikkert. Du er en god pirat! Skriv til din kaptajn.

Q: Er der et maksimalt antal deltagere?
A: Ja. Vi har en øvre grænse på omkring 100 besætningsmedlemmer. Vil du være sikker på at komme med, så meld dig til hurtigst muligt. Der er ingen grund til at fedte med det, din tangloppe.

Q: Jeg har tænkt mig at have sådan nogle fine åbne sandaler på, når vi skal på togt i det gode vejr. Så kan jeg også vise min nye tåring frem. Er det en god idé?
A: NEJ! Der er knuste flasker, skarpe våben og nogle stedet også ild over alt, hvor du placerer dine fødder. Tag hellere de knælange lakstøvler på. Så kan vi altid se din tåring, når vi kommer i havn om aftenen.

Q: Jeg er sådan lidt i tvivl om det here. Hvad gør jeg?
A: Skriv til din kaptajn. Han er (måske) ikke din far, men han ved meget op pirattogt.